Workshops / Gastcollege’s

Workshops & Intercompany training

Mentale weerbaarheid ontwikkelen en je kennis verdiepen!

Yes, een overzicht van de thema’s

Concreet de thema’s met leerdoel en beschrijving. De uiteindelijke inhoud van de workshop of gastcollege stellen we samen in overleg tijdens een kop koffie, thee of exotisch drankje

 
Thema
Mijn uitdagingen

Leerdoelen

Het leven van...

Altijd willen weten wat een psycholoog, leidinggevende of ondernemer doet?

In een gastcollege vertellen wij hoe het is, hoe we daar zijn gekomen en waarom het zo leuk is!
Tijd managen als een baas

Ik heb altijd stress op het laatste moment en vergeet mijn afspraken. Ik ben onrustig en denk vaak aan de dingen die ik moet doenWeten welke taken je uitstelt, welke type uitsteller jij bent en wat jouw persoonlijke cirkel van uitstelgedrag is. Leren hoe je efficiënt je tijd in kan delen in de Soggo app Timehub.
De vaardigheid aanleren om de cirkel van uitstelgedrag te doorbreken in de praktijk. Ook zal je leren hoe je je aan de planner kan blijven houden.
Zelfvertrouwen en eigen kwaliteiten

Ik twijfel soms aan mijzelf of maak me zorgen wat anderen van mij vinden. Dit zorgt ervoor dat ik mijn eigen kwaliteiten soms onderschat of niet helemaal kan benutten.Ontdek je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën en hoe je zekerder van jezelf kunt worden.
Jouw kwaliteiten zo optimaal mogelijk inzetten in dagelijkse situaties.
Piekeren
Ik overdenk veel en vul zelf in hoe situaties aflopen.Herkennen van piekerpatronen en hoe ze ontstaan.
Piekerpatronen doorbreken. Leren om ontspanningsoefeningen toe te passen.
Presenteren als een baas

Ik ontwijk presentaties en als ik moet presenteren ben ik heel zenuwachtig. Ook ben ik bang voor wat andere mensen van mij gaan denken.Basistechnieken, zenuwen de baas blijven, ademhaling onder controle kunnen houden en rustig praten.
Boodschap overbrengen en aandacht krijgen van het publiek. Experimenteren met Virtual Reality.
Grenzen stellen
Ik ga vaak mee in wat anderen van mij willen. Als iemand iets zegt of doet wat ik niet leuk vind kan ik daar lang mee zitten.Weten in welke situaties je het lastig vindt om grenzen te stellen. Erachter komen wat daarvan de oorzaak is en hoe je dat kan veranderen.
Gedragsexperimenten in de praktijk oefenen en de vaardigheid krijgen in assertieve (verbale- en non verbale) communicatie.
Gezond blijven
Ik vind het soms lastig om goed op mijn gezondheid te letten. Ik zou graag meer willen bewegen, beter slapen en gezonder willen eten.Leer welke gewoontes jij hebt, waar deze vandaan komen en hoe ze in stand worden gehouden. Kom te weten hoe je haalbare doelen kan formuleren.
Leer om op een gezonde manier je gewoontes te veranderen en je eraan te houden.
Stress
Ik raak snel van slag en voel mij snel gespannen in dagelijkse situaties.
Herkennen van stress. Je krijgt educatie over hoe het stresssysteem werkt en wat voor invloed het op jou heeft. Leer hoe je jouw stress de baas kan blijven.
Toepassen van technieken in de praktijk. Leer de cirkel van stress te doorbreken door middel van theorie en praktijk. Leer symptomen van burn-out op tijd te herkennen en aan te pakken.
Conflictbeheersing
In een lastige situatie weet ik niet gelijk wat te doen of wat te zeggen. Later denk ik, had ik nou maar dit of dat gezegdMoeilijke mensen of lastige situaties, je ontkomt er niet aan. Met rollenspellen leer je hoe je hier mee om kunt gaan. Het herkennen van conflicten, de-escaleren en een passende stijl hanteren. Oefenen met empathie tonen.
Perfectionisme en zelfkritiek
Ik moet voor mijn gevoel alles perfect doen, het is nooit goed genoeg.Leren omgaan met perfectionisme en ontwikkelen van zelfvertrouwen
Kies zelf een thema, wij maken een module op maat voor jou

Voor de gastcollege’s / workshops komen we per thema 2 keer 1,5 uur op locatie

Yes, ik wil meer weten

We komen graag vrijblijvend langs voor een kennismakingsgesprek