Presenteren als een baas

Presenteren is een verhaal vertellen. Jouw verhaal.  Het houden van een presentatie blijft voor veel mensen spannend. Gezonde spanning is nodig om scherp te blijven. Het kan ook voorkomen dat de spanning dusdanig toeneemt dat we onze tekst kwijtraken of zelfs fysiek onwel worden. Er kunnen allerlei gedachten door ons hoofd spoken. Deze gedachten zijn vaak de kern van onze zenuwen die ertoe leiden dat onze boodschap niet overkomt. Niet alleen je gedachten zijn belangrijk om de boodschap over te laten komen, maar ook de vorm van jouw presentatie.  Het is een kunst om je publiek mee te kunnen krijgen in je verhaal. Het is essentieel dat jij een connectie kan maken met je publiek, ze kan overtuigen en tot actie kan manen. Deze vaardigheden kunnen wij allemaal leren.

Wil je ook aan jouw presentatieskills werken? Kom naar de training ‘Presenteren als een BAAS’ waar we samen met andere alumni van De Haagse Hogeschool aan de slag gaan met:

  • wat is de basis van presenteren?
  • wat voor invloed heeft spanning op mijn presentatie?
  • wat is de rol van onze gedachten bij het ervaren van spanning?
  • welke gedachten ervaar ik?
  • op welke manier kan ik van deze spanning afkomen?
  • hoe kan ik door non-verbale communicatie zekerder overkomen?
  • op welke manier kan ik het beste mijn presentatie vertellen?
  • hoe zorg ik dat ik een connectie maak met mijn publiek?
  • wat kan ik doen om overtuigend mijn boodschap over te laten komen?
  • welke structuur kan ik gebruiken om de aandacht te behouden?

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om je presentatie op een overtuigende manier te vertellen. Je zal in staat zijn om de aandacht van je publiek vast te houden. Tevens zal je creatiever en enthousiaster kunnen omgaan met je content.  Op deze manier zal je sneller jouw presentatiedoelen bereiken. Daarnaast zal je in staat zijn om op een rustige manier je boodschap over te brengen, met een gezonde dosis spanning..