Ouders

Ouders en kids

Opleidingslocatie Forum Zoetermeer

Als ouder of verzorger is opvoeden niet altijd even makkelijk. Vaak voeden we op vanuit hoe wij het vroeger hebben meegekregen van onze ouders.

Elke generatie is anders en heeft zijn uitdagingen. De generatie van nu leeft in een andere tijd dan zijn ouders. Het is een gedigitaliseerde wereld waarin informatie snel uitgewisseld wordt. Deze informatie kan veel invloed hebben op de ontwikkeling van jongeren en zelfs volwassenen. Het ‘perfecte plaatje’ kent inmiddels iedereen van social media. Foto’s vliegen je om de oren van mensen die een diploma hebben behaald, een perfect lichaam hebben, veel volgers op Instagram en indrukwekkende dingen doen. Het perfecte plaatje geldt allang niet meer voor alleen jongeren, maar ook voor de ouders. Blinkt jouw kind al uit in hockey en op muziekles? Heeft jouw kind hiernaast ook hoge cijfers?

De prestatiedruk van de maatschappij is hoger dan ooit tevoren. Hoewel wij allemaal weten dat het ‘perfecte plaatje’ niet bestaat, onze hersenen kunnen het onderscheid  tussen illusie en realiteit niet  maken. Helaas kan dit  vele gevolgen hebben voor zowel ouder als kind.

Kinderen kunnen onzeker  worden over zichzelf, steeds moeilijker hun grenzen aangeven en keuzestress ervaren. Stress kan blijvende impact hebben op de hersenen van kinderen en jongeren. Dit verhoogt de kans op depressie, burn-out en hart- en vaatziekten. Als ouder kan je je soms machteloos voelen hierdoor, zeker omdat de druk hoog is om als ouder te presteren.

Wij bieden opleidingen aan, aan jou en/of  je kind om nog beter met  stress om te gaan, om te gaan met onzekerheid, ontwikkelen van zelfvertrouwen, grenzen stellen, tijd plannen en uitstelgedrag. De opleidingen bieden we aan als maatpakket

Opleiding op maat
Opleiding op maat

We bespreken welke persoonlijke vaardigheden we kunnen versterken. Vervolgens gaan we samen een opleidingsplan opzetten. Helemaal op maat voor jouw kind (en jezelf)!

NAAR OPLEIDINGEN
Workshop
Workshop

In de workshops krijg je inzicht in de basis elementen van het gekozen thema. Dit helpt jou als ouder om je verder in je rol te ontwikkelen. Jouw kind krijgt handvatten om zelf mee verder te gaan.

NAAR WORKSHOPS

Zo kan een opleiding er uit zien

Deze maken we natuurlijk helemaal op maat voor jou

  • Visueel maken van je dagelijkse activiteiten en deze inplannen in de Soggo applicatie
  • Module uitstelgedrag: inzicht in uitstelgedrag en hoe deze te doorbreken
  • Prioriteiten matrix leren en toepassen op je dagelijkse activiteiten
  • Inzicht in en toepassing van energiegevers en energienemers
  • Begrijpen van het belang van ontspanning en het kunnen toepassen
  • Module grenzen stellen: hoe stel je grenzen naar je omgeving? Begrip en toepassing (ouders en kind)
  • Mental contrasting: visualisatie van doelen en obstakels
  • Stellen van doelen en eraan houden
  • Module kwaliteiten: hoe vind je je kwaliteiten en hoe benut je deze op een goede manier?
  • Inzicht en toepassing van slaaphygiëne (ouders en kind)

Deze mensen gingen je voor