Organisaties

Organisaties

Mentale weerbaarheid voor een hogere klanttevredenheid

Wij geloven dat de mix van bedrijfskunde, psychologie, creativiteit én humor de mooiste vorm van waarde creatie mogelijk maakt binnen een organisatie

Als bedrijf wil je zo optimaal mogelijk je product of diensten leveren, met een hoge klanttevredenheid. Dit kan alleen met tevreden en gezonde werknemers. De wereld waarin we acteren als bedrijf veranderd continue. We dienen snel in te kunnen spelen op de dynamische markt, en de veranderende wens van onze klanten. Om onze productiviteit en veerkrachtigheid op hoog niveau te houden dienen onze werknemers gezond te zijn. Niet alleen fysiek, ook mentaal gezond.

Werknemers met een lage mentale weerbaarheid worden sneller ziek. Ziekteverzuim kost geld, veel geld. Het is daarom van belang om onze werknemers te trainen in mentale weerbaarheid en uitval te voorkomen. De investering in preventie is lager dan de kosten van uitval en re-integratie.

ziekteverzuim kost veel geld
ziekteverzuim kost veel geld

Mentaal overbelaste werknemers worden vaker ziek, dit is erg vervelend. Als de ziekte langer duurt dient u ook tijdelijke vervanging te regelen. Dit kost veel geld, maar u kunt preventief handelen.

mentale veerkracht leidt tot hogere productiviteit
mentale veerkracht leidt tot hogere productiviteit

Wanneer werknemers mentaal veerkrachtig en weerbaar zijn, kunnen ze beter omgaan met een veeleisende omgeving.

hogere klanttevredenheid voor uw bedrijf
hogere klanttevredenheid voor uw bedrijf

Wanneer u gezonde en tevreden werknemers heeft, zal dit uitstralen op uw interne en externe klanten. Dit betekent een hogere klanttevredenheid.

winstgevende groei
winstgevende groei

De inspanningen van gezonde werknemers resulteren in tevreden klanten en dit betaalt zich uit in een hogere -winstgevende- omzet.

We bieden de volgende thema’s aan als workshop of leermodules:

 
Thema
Mijn uitdagingen

Start pakket leert jou:


Ninja pakket leert jou:

Plannen & Uitstelgedrag doorbreken

Ik heb altijd stress op het laatste moment en vergeet mijn afspraken. Ik ben onrustig en denk vaak aan de dingen die ik moet doenWeten welke taken je uitstelt, welke type uitsteller jij bent en wat jouw persoonlijke cirkel van uitstelgedrag is. Leren hoe je efficiënt je tijd in kan delen in de digitale Soggo planner.De vaardigheid aanleren om de cirkel van uitstelgedrag te doorbreken in de praktijk. Ook zal je leren hoe je je aan de planner kan blijven houden.
Zelfvertrouwen

Ik twijfel soms aan mijzelf of maak me zorgen wat anderen van mij vinden. Dit zorgt ervoor dat ik mijn eigen kwaliteiten soms onderschat of niet helemaal kan benutten.Ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je zekerder van jezelf kunt worden.Jouw kwaliteiten zo optimaal mogelijk inzetten in dagelijkse situaties.
Piekeren
Ik overdenk veel en vul zelf in hoe situaties aflopen.Herkennen van piekerpatronen en hoe ze ontstaan.
Piekerpatronen doorbreken. Leren om ontspanningsoefeningen toe te passen.
Presenteren als een baas

Ik ontwijk presentaties en als ik moet presenteren ben ik heel zenuwachtig. Ook ben ik bang voor wat andere mensen van mij gaan denken.Basistechnieken, zenuwen de baas blijven, ademhaling onder controle kunnen houden en rustig praten.Boodschap overbrengen en aandacht krijgen van het publiek. Experimenteren met Virtual Reality.
Grenzen stellen
Ik ga vaak mee in wat anderen van mij willen. Als iemand iets zegt of doet wat ik niet leuk vind kan ik daar lang mee zitten.Weten in welke situaties je het lastig vindt om grenzen te stellen. Erachter komen wat daarvan de oorzaak is en hoe je dat kan veranderen.Gedragsexperimenten in de praktijk oefenen en de vaardigheid krijgen in assertieve (verbale- en non verbale) communicatie.
Gezond blijven
Ik vind het soms lastig om goed op mijn gezondheid te letten. Ik zou graag meer willen bewegen, beter slapen en gezonder willen eten.Leer welke gewoontes jij hebt, waar deze vandaan komen en hoe ze in stand worden gehouden. Kom te weten hoe je haalbare doelen kan formuleren.Leer om op een gezonde manier je gewoontes te veranderen en je eraan te houden.
Stress
Ik raak snel van slag en voel mij snel gespannen in dagelijkse situaties.
Herkennen van stress. Je krijgt educatie over hoe het stresssysteem werkt en wat voor invloed het op jou heeft. Leer hoe je jouw stress de baas kan blijven.
Toepassen van technieken in de praktijk. Leer de cirkel van stress te doorbreken door middel van theorie en praktijk. Leer symptomen van burn-out op tijd te herkennen en aan te pakken.
Perfectionisme en zelfkritiek
Ik moet voor mijn gevoel alles perfect doen, het is nooit goed genoeg.
Kies zelf een thema, wij maken een module op maat voor jou

Gezonde medewerkers en hogere productiviteit?

We komen graag vrijblijvend langs voor een kennismakingsgesprek