Huiswerkbegeleidingsinstituut

Wanneer je huiswerkbegeleiding geeft wil je je natuurlijk onderscheiden en je leerlingen  zo goed mogelijk ondersteunen. Dit betekent ook meegaan in de digitalisering van het onderwijs.
Laptops, tablets en mobiele telefoons zijn tegenwoordig niet weg te denken in het onderwijs. Leerlingen worden steeds meer digitaal onderlegd. Een digitale planner hoort daar ook bij.

We weten dat plannen en organiseren een fundamentele vaardigheid is die altijd nodig zal zijn bij een vervolgopleiding, carrière, of gewoon in het privé leven. 

Leerlingen vinden het vaak lastig om te plannen. Dat is niet wonderlijk, want hun hersenen zijn nog vol in ontwikkeling. Pas in het 25ste levensjaar is het hersengebied wat betrekking heeft op plannen  helemaal volgroeid. Het is dus interessant dat er juist voor het 25ste  levensjaar veel beroep wordt gedaan op dit cognitieve vermogen. In de praktijk zien we dat leerlingen vaak in tijdsnood komen en hun resultaten daaronder lijden. Op termijn zorgt het voor lagere gemiddeldes, verhoogd ziekteverzuim en doubleren.

De Soggo digitale planner is speciaal ontwikkeld voor leerlingen en docenten of begeleiders. Het voordeel van de digitale kalender boven een papieren agenda is dat de leerling het niet kwijt kan raken en makkelijker de taken kan aanpassen. Daarnaast begeleidt de planner leerlingen stap voor stap in hun planproces. De planner kan een tijdsberekening maken aan de hand van het ingevulde huiswerk. Deze tijd kan de leerling dan zelf vervolgens inplannen. De begeleider kan online meekijken met de leerling en in de agenda feedback geven op de planning. Zo is er meer inzicht in het leerproces en planning van de leerlingen. 

Maak tijd inzichtelijk
Maak tijd inzichtelijk

Elke activiteit is een blokje van tijd. Deze blokjes sleep je in je eigen kalender.

Leerwerk, Maakwerk en Privé activiteiten
Leerwerk, Maakwerk en Privé activiteiten

Plannen is niet alleen de school activiteiten, ook wat je naast school bezig houdt.

Meekijken en feedback geven
Meekijken en feedback geven

Kijk mee met de planning, je kunt altijd constructieve feedback geven op de planning van de leerling

3 euro
3 euro

Voor 3 euro per maand per leerling onderscheid je jezelf als instituut en biedt je je leerlingen optimale plan ondersteuning.