MBO | HBO | Universiteit

MBO | HBO | UNIVERSITEIT

Het komt steeds vaker in het nieuws: studenten die bij bosjes uitvallen met psychische klachten. Dit is voor zowel de student als de onderwijsinstellingen een onwenselijke situatie. De student komt vaak in een  lang traject terecht van het vinden van gepaste zorg,  studie-uitloop en financiële onzekerheid. De onderwijsinstellingen krijgen te maken met langere wachttijden voor de studentpsychologen, verhoging van administratieve taken en verhoging van de kosten.

Het signaleren van psychische klachten  kan ervoor zorgen dat studenten eerder aan de bel trekken. Daarnaast is het belangrijk om meer openheid te creëren  omdat er taboes rusten op deze onderwerpen. Met de Soggo workshops worden thema’s als gezond blijven, grenzen stellen, uitstelgedrag en zelfvertrouwen op interactieve en laagdrempelige wijze behandeld. Er wordt onder andere gewerkt met werkboeken en oefeningen in groepsverband. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de laatste wetenschappelijke bevinden en protocollen vanuit de psychologie.

Hiernaast kan je als student ook kiezen voor één op één begeleiding. Deze kan zinvol zijn als er vanuit jou als student zelf behoefte is voor meer gepersonaliseerde begeleiding. Er hoeft geen sprake te zijn van psychische klachten om aan de slag te gaan. Als student kan je meteen aan de slag zonder doorverwijzing  of  enige vorm van wachttijd.