Feedback geven en ontvangen

Elke dag krijgen we te maken met situaties waarin een persoon zijn mening geeft of wij om een mening vragen. Het kan ook zo zijn dat onze mening wordt gevraagd. Dit kan gaan over alledaagse dingen gaan zoals over de smaak van het eten, tot aan situaties waarin jouw mening ingrijpende gevolgen kan hebben. Hoe zorg je ervoor dat jouw mening, oftewel feedback, goed aankomt bij de ontvanger? Wat kan je het beste doen en hoe kan je het beste reageren als iemand zijn feedback aan jou geeft? In de workshop staan o.a. de volgende onderwerpen centraal:

  • Wat is feedback?
  • Waarom is het belangrijk om het goed te geven en te ontvangen?
  • Wat vind ik zelf lastig?
  • Hoe kan ik het best feedback geven en ontvangen?
  • Hoe ga ik om als ik negatieve feedback terugkrijg?
  • Wat doe ik met onterechte feedback?
  • Hoe kan ik mijn vaardigheden in de praktijk gebruiken? […]

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om op een gestructureerde manier je feedback te geven. Daarnaast leer je ook hoe je feedback het beste kan ontvangen. Je krijgt een speciaal ontwikkelde werkboek mee waarmee je tijdens de workshop aan de slag gaat en feedback op krijgt. Daarin staan ook vervolgopdrachten en tips die je thuis kan gebruiken en mee verder kan gaan.

Deze workshop kan gegeven worden aan ouders, jongeren, organisaties en onderwijsinstituten.